Hünkar Beğendi Tarifi Hünkar Beğendi Yapılışı Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır

Hünkar Beğendi Tarifi Hünkar Beğendi Yapılışı Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır

Hünkar Beğendi Tarifi 
Malzemeleri   

Tas kebabı için

  • Yarım kilo kemiksiz kuşbaşı doğranmış kuzu but eti
  • Bir tane beyaz soğan
  • İki çorba kaşığı tereyağı  
  • Bir diş sarımsak
  • İki tane domates
  • Bir  tane dolmalık biber
  • Br tatli kaşığı domates salçası
  • 1,5 bardak su
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

Beğendi için;

  • Dört tane bostan patlıcanı
  • 75 gram tereyağı
  • İki çorba kaşığı tepeleme un
  • 1,5 çorba kaşığı ılık süt
  • Tuz
  • Bir avuç rendelenmiş taze kaşar
  • Bir tutam rendelenmiş muskat
Tas Kebabı Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın ve tereyağında soteleyin.
Etleri ilave edin, orta ateşte önce suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
İnce kıyılmış sarımsakları ve biberi irice doğrayıp tencereye ekleyin.
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın.
Suyunu çeken ete ilave edin.
Domates salçası, tuz karabiber ve suyunu ekleyin.
İyice karıştırıp kaynadıktan sonra ateşi kısın.
Tencerenin kapağını kapatıp bir saat kadar pişirin

Beğendi Yapılışı
Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip ağır ateşte kavurun.
Altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın.
Patlıcanları kürdan ile delin ve direk ateş üzerinde pişirin.
Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırın.
Tenceredeki unlu karışıma atın
Tencereyi tekrar ağır ateş üzerine alın.
Karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin, kaşarları ilave edin.
Tencereyi ateşten alın.
Tuzu rende muskatı ve ılık sütü ekleyin.
Karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın