Pazı Yaprağı Sarması Tarifi Pazı Sarması Yapılışı Pazı Sarması Nasıl Yapılır

Pazı Yaprağı Sarması Tarifi  Pazı Sarması Yapılışı Pazı Sarması Nasıl Yapılır, pazı yemekleri, pazı yaprağıyla yapılan sarma.

Pazı Sarması Tarifi 
Malzemeleri:

  • Pazı yaprağı
  • 250 gram kıyma
  • Bir çay bardağı pirinç
  • Bir tane soğan
  • Bir tane büyük boy domates
  • İki diş sarmısak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için yoğurt 

Yapılışı
Pazıları yıkayıp kaynar suya batırıp çıkarın.
 kıymayı geniş bir kaba koyun. 
Üzerine pirinç, doğranmış domates, ince kıyılmış soğan, sarmısak ve maydanozu ilave edin. 
Karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. 
Pazı yapraklarına harç koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarıp tencereye dizin.
Sarmaların üzerini geçecek kadar su ilave edin. 
Üzerine bir tatlı tabağını ters çevirerek yerleştirin. 
Tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başladıktan sonra orta dereceli ateşte 25-30 dakika pişirin.
Yoğurtla birlikte servis yapın.