Lokma Tatlısı Tarifi Lokma Tatlısı Yapılışı Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır

Lokma Tatlısı Tarifi  
Malzemeleri:

  • Beş su bardağı un
  • Bir tane yumurta
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Bir tutam tuz
  • Bir tatlı kaşığı biraz mayası
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin
Üç su bardağı toz şeker
Üç su bardağı su
İki damla limon suyu

Yapılışı
Öncelikle hamur mayasını 3-4 kaşık ılık suya karıştırıp kabarmasını için bekletin.
Elenen unu bir kaba koyup ortasını açın.
Una bir yumurtayı, kabarttığımız bira mayasını, ılık suyu ve tuzu ekleyip yoğurun.
Hamuru 1-1,5 saat bekleterek dinlendirin.
Bir tencereye 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şeker koyun.
Limon suyunu damlatın.
Sürekli karıştırarak kaynatıp şerbeti hazırlayın.
Mayalanan hamurdan ufak parçalar kopartıp, yağda kızartın.
Kızaran lokmaları hemen sıcak şerbete atın.
Şerbetini iyice çektikten sonra servise yapın.