Haşhaşlı Çörek Tarifi Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Haşhaşlı Çörek Tarifi Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Haşhaşlı Çörek Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 Çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
  • 2 Adet ekmek hamuru
Yapılışı
Zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı iyice karıştırın.
Tezgahı yağlayıp ekmek hamurunu üzerinde elinizle büyükçe açın.
Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaştan sürün.
Daha sonra bıçakla dilimler halinde kesin.
Kestiğiniz her dilim bükerek yağlanmış tepsiye dizin.
220 dereceli ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
Daha sonra servis yapın...