Karışık Turşu Tarifi Salatalık Havuç Lahana Biber Çağla Limon Sarmısak

Karışık Turşu Tarifi Salatalık Havuç Lahana Biber Çağla Limon Sarmısak, Salatalık turşusu, Havuç Turşusu, Lahana Turşusu, Biber Turşusu, Çağla Limon Sarmısak. 

Karışık Turşu Tarifi
Malzemeleri:  

  • Bir kilo turşuluk salatalık
  • Yarım kilo havuç
  • Bir tane lahana
  • Yarım kilo sivri biber
  • Yarım kilo kırmızı et biber
  • 250 gram çağla badem
  • 1,5 litre üzüm sirkesi
  • Bir çay bardağı limon tuzu
  • 1,5 su bardağı kaya tuzu (arzulanan kadar)
  • 12 diş sarımsak
  • Üç litre kaynatılarak soğutulmuş su (15 su bardağı)

Yapılışı
Malzemelerin tamamını güzelce yıkayıp isteğe göre doğrayın. 
Kaynar suya tuzu ve limon tuzunu ilave edip eritin, soğumaya bırakın. 
Plastik ya da cam şişeye tüm malzemeleri yerleştirin.
Aralarına sarımsakları ekleyin.
Sirkeyi soğutulmuş tuzlu suya ilave edin. 
Uzun süreli muhafaza etmek istiyorsanız 1 çay bardağı nohudu da ilave edin. 
Güneş almayan serin bir yerde bekletin. 
Yaklaşık bir hafta sonra turşu servise hazır olacaktır.