Zeytinyağlı Enginar Tarifi Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır Tarifi, enginar yemekleri.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Malzemeleri:

  • Altı tane enginar
  • Bir çay bardağı konserve bezelye
  • İki tane küçük havuç
  • İki tane orta boy patates
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir tane limonun suyu

Yapılışı
Enginarları bol suda yıkayın.
Limon suyu ile ovun.
Tavaya tek sıra halinde dizin.
Kuru soğanı rendeleyerek zeytin yağında kavurun.
Küp küp doğradığınız havuç, patates ve bezelyeleri ilave edin.
Hepsini 5 dakika kadar soteleyin.
Enginarların üzerine doldurun.
Zeytin yağı, limon suyu, tuz ve şeker bir kapta karıştırın.
Enginarların üzerine bu sos gezdirin.
Üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin.
Yumuşayana kadar pişirin.