Zeytinyağlı Barbunya Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Yapılışı, kuru fasulyesi tarifi, barbunya tarifleri.
Zeytinyağlı Barbunya Fasulye Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilo ayıklanmış barbunya fasulye
- İki tane ince kıyılmış büyük soğan
- Dört tane büyük domates
- Bir bardak zeytinyağı
- İki kaşık ayçiçeği yağı
- Tuz
- Şeker
- Maydanoz
Yapılışı
Önce barbunyayı rengi dönene kadar haşlayın.
Haşlanan fasulyeleri süzgece alın.
Soğanları ince ince kıyıp iki kaşık ayçiçeği yağında soteleyin.
Domatesleri doğrayın, soğanlara ilave edip kavurun.
Domateslerin iyice ölmesi için kaşıkla ezin.
Üzerlerine fasulyeyi ilave edin.
Tuzu, şekeri ve zeytinyağının yarısını ilave edin.
Hafif ateşte uzunca pişirin.
Suyu azalırsa ilave edin.
Yemeği ateşten suluca alın, soğuyunca suyunu çeker.
Kalan zeytinyağını da ilave edin.
Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Soğuyunca tabağa alıp üzerine maydanoz serpin.