Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi Zeytinyağlı Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi Zeytinyağlı Fasulye Nasıl Yapılır  Tarifi, Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Ayşekadın Fasulye Nasıl Yapılır  Tarifi

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi 
Malzemeleri: 

  • Bir kilo taze fasulye (Ayşe kadın veya çalı fasulyesi olabilir)
  • İki tane büyük kuru soğan
  • Üç tane domates
  • Yarım su bardağından biraz fazla sızma zeytinyağı
  • Dört damla limon suyu
  • Bir tatlı kasığı şeker
  • Tuz

Yaapılışı
Çalı fasulyelerini yıkayın ayıklayın ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. 
Fasulyelerin yarısını tencerenin tabanını kaplayacak şekilde yayın.
Soğanları ince ince doğrayın. 
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
Ufakça doğranan domatesleri soğan ve tuzla karıştırın. 
Bu karışımın yarısını tenceredeki fasulyelerin üzerine yayın. 
Fasulyelerin kalan yansını bunun üzerine yayın.
Kalan soğanlı domatesi harcı da üzerine yayın. 
Şeker, limon suyu ve zeytin yağını da üzerine  ilave ederek ateş koyun. 
Önce harlı ateşte, sonra da hafif ateşte fasulyeler sararana kadar pişirin. 
Dibinin tutmaması için, tencereyi arasıra sallayın.
Fasulyeler sarardıktan sonra üzerine kaynar su döküp pişmesi için bırakın. 
Suyu azalırsa azar azar su ilave edin.
Piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın. 
 Daha sonra yuvarlak bir servis tabağına ters çevirerek servis edin.