Yumuşacık Poğaça Tarifi Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi

Yumuşacık Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı süt
  • İki yumurtanın beyazı (sarıları üstüne sürülecek)
  • 25 gram yaş maya
  • İki yemek kaşığı şeker
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • Beyaz peynir
  • Rendelenmiş kaşar peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı
Mayayı sütle eritin.
2 yemek kaşığı şekeri ilave edip 5 dakika bekletin.
Un hariç bütün malzemeleri ilave edip iyice karıştırın.
Ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 45 dakika mayalanması için bekletin.
İç harcını hazırlayın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Çok ince olmayacak şekilde açın.
Hazırladığımız poğaçaları 45 dakika kadar daha bekleterek meyanlandırın.
Hamur iki kat olacak şekilde kabarması gerek.
Hamur mayalandıktan sonra üstüne yumurta sarılarını sürün.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında kızarana kadar pişirin.