Tahinli Muhallebi Tarifi Tahinli Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi

Tahinli Muhallebi Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı bardağı şeker
  • Bir paket vanilya
  • Yarım su bardağı un
Üzeri için
  • 150 gram tahin
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Susam

Yapılışı
Tahin, pudra şekeri ve 1,5 çay bardağı sütü bir pürüzsüz olana kadar mikser çırpın.
Bir saat dinlenmesi için buzdolabına koyun
Bir tencereye 4 su bardağı sütü boşaltın.
Unu ve şekeri ekleyerek mikser yardımı ile iyice çırpın.
Unda topaklar kalmasın. 
Daha sonra orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebiyi ısıya dayanıklı kaselere üzerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde dağıtın. Muhallebinin üzerine buzdolabında bekletilen tahinli sütlü karışımı dikkatlice dağıtın.
Üstüne susam serperek derince bir tepsiye kaseleri yerleştirin. 
Tepsinin içini kaselerin yarısına gelecek şekilde su ile doldurun. 
190 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerileri kızarana kadar pişirin. 
Sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin.