Malzemeleri:
- Bir litre den biraz az süt
- 200 gram margarin
- Bir su bardağı un
- Bir su bardağı toz şeker
- İki paket vanilya
Yapılışı
200 gram margarini tencerede eritin.
Daha sonra bir su bardağı unu tencereye boşaltın.
Unu biraz kavurduktan sonra bir su bardağı şeker ilave edin.
Biraz karıştırdıktan sonra sütü ilave ederek iyice karıştırın.
Unun topak olmaması için sürekli karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra iki paket vanilya karışımın içerisine dökün.
Muhallebi kıvamına gelen kadar karıştırın.
Daha sonra ocaktan alın.
Mikserle 10-15 dakika daha karıştırın.
Tepsiye dökerek soğumasını bekleyin.
Daha sonra buzdolabına koyun.
Üzerine tarçın ya da hindistan cevizi serperek servis yapın...