Peynirli Pişi Tarifi Peynirli Pişi Nasıl Yapılır

Peynirli Pişi Tarifi Peynirli Pişi Nasıl Yapılır, hamur kızartması tarifi, kızartmalar, pişi tarifleri.

Peynirli Pişi Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı un
  • Bir su bardağı ılık su
  • Bir tatlı kaşığı instant maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • İçi malzemesi için bir dilim beyaz peynir veya lor peyniri.

Yapılışı
Unu, şekeri ve hamur mayasını karıştırın.
Suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Bu arada tuzunu da ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerine çok az az un serpin ve üzerine bir bez örtün.
Hamur iki katına çıkana kadar 40-45 dakika dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzun içinde bastırın.
Ortasına bir parça peynir koyup kapatın ve tekrar yuvarlayın.
Un serpilen bir bezin üzerine dizin.
Bu şekilde 30 dakika daha dinlendirin.
Sıvı yağı iyice kızdırın.
Yuvarlaklara hafifçe bastırıp biraz yassılaştırın.
Kızgın yağa atarak önlü arkalı kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın.