Fırında Palamut Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Palamut Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  • İki tane palamut balığı
  • Dört tane patates
  • İki tane soğan
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dört yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Palamutları temizleyip dilimleyin. 
Yuvarlak dilimler halinde kesin.
Burada patates ve soğanları biraz irice dilimler şeklinde doğrayın.
Daha sonra palamutları bir kap içerisinde soğan ve patatesle karıştırın.
Üzerine sıvı yağ, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. 
Yağlanmış tepsiye, önce patates ve soğanları üzerine de palamutları dizin.
Balıkların üzerini kurumaması için alüminyum folyo ile kapın. 
Önceden 180 derecede ısıtmış fırında 30-40 dakika pişirin.
Arada pişip pişmediğini kontrol edin.
Piştiğinde fırından alarak servis yapın...