Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Oktay Usta Tarifleri, patlıcan yemekleri.
Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilo patlıcan
- 200 gram az yağlı dana kıyma
- İki tane orta boy kuru soğan
- Dört diş sarmısak
- İki tane orta boy domates
- İki yemek kaşığı tereyağı
- Kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Yayvan bir tencerede tere yağını eritin.
Üzerine küçük küçük doğrayıp soğanları ilave edip karıştırın.
Ufak parçalara ayırıp sarımsakları ve kıymayı da ekleyip iyice kavurun.
Domatesleri küp şeklinde doğrayıp, kavrulan soğan ve kıymanın üzerine ekleyin.
Tuz ve karabiberi ilave edip bir kaç dakika daha karıştırarak kavurun.
Daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Diğer yandan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.
Doğradığınız patlıcanları parmak kalınlığından biraz kalın dilimleyin.
Doğranan patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin.
Daha sonra patlıcanların suyunu süzerek kurulayın.
Bir yayvan tavaya bir su bardağı sıvı yağı koyup kızdırın.
Kızmış yağda patlıcanların iki tarafı da güzelce kızaracak şekilde kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarın.
Yağları süzülen patlıcanları bir tencereye dizin.
Üzerlerine hazırlamış olduğunuz kıymalı karışımı düzgünce yayın.
Üzerine bir su bardağı sıcak suyu ekleyip 30-40 dakika kısık ateşte pişirin.