Avcı Böreği Tarifi Avcı Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Avcı Böreği Yapmanın Püf Noktaları

Avcı Böreği Tarifi Avcı Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Avcı Böreği Yapmanın Püf Noktaları, yemek tarifleri, börek tarifleri.

Avcı Böreği Tarifi 
Malzemeleri:

  • Dört tane hazır yufka
  • İki tane yumurta
  • Bir çay bardağı ay çiçek yağı
  • Bir çay bardağı su

İç Malzemeleri: 

  • 300 gram dana kıyma
  • Bir tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı köftelik bulgur
  • Bir çay bardağı su
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Beş dal maydanoz
  • Bir  yemek kaşığı salça
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • Tuz
  • Bir fiske kara biber
  • Pulbiber

Üzeri için: 

  • Bir tane yumurta sarısı
  • Biraz su
  • Bir su bardağı galeta unu

Yapılışı:
Önce böreğin iç malzemesini hazırlayın.
Yarım çay bardağı bulguru bir çay bardağı su ile ıslatın.
Kıymayı bir tava içerisinde suyunu çekip tekrar salana kadar kavurun.
Bir yemek kaşığı tere yağını ilave edin.
Sırası ile sıvı yağı, salçayı, tuzu ve kuru soğanı ilave edip kavurun.
Islattığınız bulguru içerisine ekleyin.
Kavurmaya devam edin.
Birkaç dakika sonra ceviz içini ve baharatları ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
Daha sonra ocağın altını kapatalım.

Böreğin Yapılışı: 
Yumurtayı  sıvı yağla karıştırıp çırpın.
Yufkanın birisini düz bir zemine serin.
Çırpılan yumurtadan yufkanın üzerine sürün.
Daha sonra diğer yufkayı üzerine serin.
Fırça yardımıyla yumurtadan onunda üzerine sürün.
Yufkaları 8 eşit parçaya bölün.
Daha sonra parçalara börek içinden koyun.
Diğer iki ucunu içe doğru kapatarak sarın.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı ve su karışımından sürerek galeta ununa batırın.
200 derecelik fırında pişirin.