Krep Tarifi Oktay Usta

Krep Tarifi Oktay Usta, Patatesli Krep Tarifi, Krep Nasıl Yapılır Tarifi

Patatesli Krep Tarifi
Malzemeleri:

  •  İki tane yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • İki yemek kaşığı krema
  • Bir su bardağı un
  • Sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
  • Tuz
İç Malzemesi:
  • İki tane patates
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Kaşar peyniri

Yapılışı
Süt ve unu geniş bir kabın içinde iyice karıştırın.
Ardından yumurta, krema ve tuzu ekleyerek topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
İsterseniz mikser de kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız krep karışımından bir kepçe alın.
Çok az yağlanan ve kızdırılan krep tavasına döküp hızlıca yayın.
Önlü arkalı hafif pişirin.

İç malzemeler için 
İki tane patatesi haşlayıp soyun ve çatalla ezin.
İçerisine birkaç dal ince doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyip karıştırın.
Kreplerin içerisine patatesli iç malzemesinden koyup sarın.
Üzerlerine dilimlenmiş kaşar ilave edip fırının ızgara ayarında kızarana kadar pişirin.