Malzemeleri:
- Dört tane patates
- İki çorba kaşığı zeytinyağı
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Dört diş ezilmiş sarımsak
- İki çorba kaşığı limon suyu
- Bir limon kabuğu rendesi
- Kekik
- Karabiber
- İki çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- İri tuz
Yapılışı
Patatesleri iyice yıkayın.
Kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde doğrayın.
Bir kaşık zeytinyağı ve bir kaşık tere yağını tavada kızdırın.
Patateslerin her iki tarafını altın rengini alıncaya kadar kızartın.
Bir kaşık zeytinyağı, sarmısak, limon kabuğu rendesi, limon suyu, kekik ve karabiberi karıştırın.
Kızarmış patateslerin üzerine döküp bir iki dakika daha pişirin.
Ocaktan aldığınız patateslerin üzerine kıyılmış maydanoz ve iri tuzu serpip servis yapın.