Fırında Sütlaç Tarifi
Malzemeleri:
- Bir litre süt
- On çorba kaşığı şeker (250 gram)
- Üç çorba kaşığı pirinç(100 gram)
- Bir çorba kaşığı pirinç unu veya nişasta
- Bir paket vanilya
Yapılışı
Pirinci yıkadıktan sonra üzerine 4-5 parmak geçecek şekilde su koyun.
Pirinçleri haşladıktan sonra ateşten alıp süzün ve süte karıştırın.
Sütü ateşe koyun 1-2 taşım kaynayınca şekeri ilave edin.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayrı bir kapta pirinç ununu azıcık suyla ezip sütlaca ilave edin
1-2 taşım kaynatıp ateşten alın.
Vanilyayı koyup karıştırın. (Sütlü tatlılarda vanilya ateşten alındıktan sonra ilave edilir)
Yukarıdan dökerek servis yapacağınız ısıya dayanıklı kaselere koyun.
Önceden ısıtılmış sadece ısıyı üstten vererek 250 derecede üzerini kızartın.