Malzemeleri:
- 750 gram koyun kıyması
- Dört dilim ekmek içi
- Üç tane yumurta
- Bir tane büyük kuru soğan
- Yarım kahve fincanı zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Kıymanın içine ekmek içini ilave edin.
On dakika yoğurun.
Sırasıyla yumurtayı, karabiberi, tuzu ve soğan suyunu ekleyin.
Biraz daha yoğurun.
Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yarım parmak kalınlığında yassı köfteler yapın.
Az yağlanmış harlı ama alevi olmayan odun ateşinin üstündeki ızgaraya köfteleri koyun.
İki tarafı da nar gibi kızarana kadar sık sık çevirerek kızartıp servis yapın.
Not: Evde tavada da yapabilirsiniz...