Pazı Sarması Tarifi Pazı Sarması Nasıl Yapılır Tarifi

Pazı Sarması Tarifi 
Malzemeleri: 
  • İki tane pazı yaprağı
  • 250 gram kıyma
  • Bir çay bardağı pirinç
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tane büyük boy domates
  • İki diş sarmısak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için yoğurt  

Yapılışı
Pazıları önce güzelce yıkayın.
Daha sonra kaynar suya batırıp çıkarın.
Süzülmesi için kenara koyup, iç malzemesini hazırlayın.
Kıymayı genişçe bir kaba koyun.
Kıymanın üzerine, pirinç, domates, ince kıyılmış soğan, sarmısak ve maydanozu ilave edin.
Karabiber ve tuzu da ekleyip karıştırın.
Pazı yapraklarının içine yeterli miktarda harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın.
Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerini geçecek kadar su koyun.
Üzerine bir tabağı ters çevirerek yerleştirip kapağını kapatın.
Kaynamaya başladıktan sonra orta derecedeki ateşte 25 dakika daha pişirin.
Üzerine ya da kenarına yoğurt koyarak servis yapın...