Çökertme Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo kırmızı et
- Yarım çay bardağı süt
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı pul biber
- İki diş sarmısak
Sos İçin Malzemeler:
- 150 gram tere yağı
- Bir tane soğan
- Dört tane yeşil biber
- İki tane domates
Kızartma için;
- Dört tane patates
- Yarım kilo yoğurt
- iki diş diş sarımsak
Büyük bir tavaya tereyağını koyarak eritin.
İnce ince doğranan soğanları tavaya alıp karıştırın
Yeşil biberleri de ince doğrayıp ilave edin.
Domatesleri ilave edip soteleyin.
Jülyen doğranmış eti de ilave edin. (Julyen ince ve uzun doğrama şekli)
Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Patateslerin kabuklarını soyup rendenin kalın tarafında rendeleyin.
Patateslerin suyunu sıktıktan sonra azar azar kızartın.
Kızartılan patatesler kibrit çöpleri gibi olacaktır.
Patatesleri ince ince dilimleyerekte kızartabilirsiniz
Büyükçe bir servis tabağına önce kızarmış patatesleri koyun.
Sarımsaklı yoğurdunuzu en son etli soteyi yayın.
Sıcak sıcak servis yapın.