Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır, çorba tarifleri.

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi 
Malzemeleri

  • Bir tane tavuk göğsü
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • İki yemek kaşığı un
  • Dört yemek kaşığı yoğurt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Beş su bardağı tavuk suyu 
  • Bir çay bardağı şehriye

Yapılışı
Eti bir tencerede haşlayın.
Halanmış etleri soğuduktan sonra parçalayın.
Kaynayan tavuk suyunun içine şehriyeleri ilave edin.
Şehriyeler pişene kadar kaynatın.
Terbiyesi için yoğurdu, unu ve yumurta sarısını iyice çırpın.
Kaynayan çorbanın içinden bir kepçe suyu terbiyenin içine dökün.
Bir süre daha çırpıp karıştıra karıştıra yavaşça çorbanın içine katın.
Karıştırmaya devam edip koyulaşınca parçalanan tavuk etini ekleyin.
5 dakika daha kaynatın.
Son olarak bir yemek kaşığı tereyağını iyice kızdırıp çorbanın üzrine ekleyin.
Karıştırıp ocağın altını kaptın.
Sıcak sıcak servis yapın.