Lor Peynirli Börek Tarifi

Lor Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler:

  • 4 tane hazır yufka
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 100 gram lor peyniri
  • 1 demet maydanoz

Yapılışı:
Yumurtaları, sütü ve sıvı yağı iyice karıştın.
Tepsinin tabanını margarinle yağlayın.
Bir tane yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde tepsinin içine serin
İkinci yufkayı da  iri bir şekilde parçalanıp tepsiye yayın.
Üzerine hazırladığınız yumurtalı sütlü harçtan gezdirin.
Üzerine lor peynirli iç malzemesinden yayın.
Üçüncü yufkayı da parçalayıp üzerine dağınık şekilde yayın.
Üzerine yumurtalı sütlü harçtan gezdirin.
İlk yufkanın dışarı taşan kenarlarını tepsinin içine doğru kıvırın
Son yufkayı buruşturulup üzerine serin.
Kalan sütlü harcı da böreğin üzerine gezdirin.
Böreği kare dilimler şeklinde kesin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.