Fırında Kaz Eti Tarifi Fırında Bulgur Pilavlı Kaz Eti

Fırında Kaz Eti Tarifi Fırında Bulgur Pilavlı Kaz Eti, fırında bulgur pilavlı kaz eti, yemek tarifleri, kaz tarifleri.

Fırında Kaz Eti Tarifi  
Malzemeleri:
  • Bir tane kazı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı kaynar kaz eti suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Kaz etini tencerede ya da düdüklü tencerede haşlayın.
Kaz etinin üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırın.
Hazırlanan bu sos haşlanmış kaz etinin üzerine fırına vermeden önce sürün. 

Pilav ve Kazın Fırınlanması:
Tencereye iki yemek kaşığı tereyağı koyup ısıtın. 
Salçayı ilave edip düşük ısıda kavurun. 
Daha sonra bulguru ilave ederek kavurun. 
Üzerine kazı haşladığınız sudan 5 su bardağı kaz suyu ilave edin. 
Pilava tuz ilave ederek karıştırın.
Bu şekilde 3 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Fırın tepsisine 3 dakika kaynattığınız pilavı tepsiye dökerek yayın. 
Haşlanmış kaz etine hazırladığınız sosu sürerek tepsideki pilavın üzerine yayın.
Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapatın. 
Tepsiyi önceden 200 derecede ısıtılmış fırının orta rafına sürün.
Fırında 20 dakika pişirin.
20 dakika sonra folyoyu tepsinin üzerinden alın.. 
Fırının üst ısıtıcılarını kullanarak 30 dakika daha kaz etinin kızarmasını sağlayın.