Kazan Karası Tatlısı Tarifi, Kazan Karası Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi, Kazan Karası Tatlısı Malzemeleri, Kazan Karası Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları, Tatlı Tarifleri, Yemek Tarifleri.
Kazan Karası Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
- Bir litre süt
- İki yemek kaşığı nişasta
- İki yemek kaşığı kakao
- İki yemek kaşığı un
- Bir çay fincanı, şeker
- 75-100 gram tereyağı (miktarını damak zevkinize göre ayarlayın)
- 100 gram bitter çikolata (yarısı rendelenerek üzerine serpilecek)
- Bir paket vanilya
- İki tane dilimlenmiş muz
- Bir paket kakaolu bisküvi
Yapılışı
Tencereye nişasta, şeker, kakao, un ve sütü koyup karıştırın.
Kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tereyağı, çikolata ve vanilyayı ilave edin.
İyice karıştırın.
Hazırlanan muhallebiyi servis tabağının tabanına 3 cm kalınlığında dökün.
Üzerine bir sıra bisküvi dizin.
Bisküvilerin üzerine muz dilimleri dizin.
Muz dilimlerinin üzerine bisküvi dizin.
Kalan muhallebiyi üzerine döküp düzeltin.
Buzdolabında bir kaç saat dinlendirin.
Dinlendikten sonra üzerine rendelenmiş çikolata ve bolca hindistan cevizi serpin.
Dilimleyerek servis yapın.