Ağlayan Kek Yapmanın Püf Noktaları Ağlayan Kek Nasıl Tarifi

Ağlayan Kek Yapmanın Püf Noktaları Ağlayan Kek Nasıl Tarifi, Pratik Ağlayan Kek Tarifi, yemek tarifleri, kek tarifleri.

Ağlayan Kek Tarifi 
Malzemeleri:

  • Dört yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • İki yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Bir çay bardağı kakao
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Keki ıslatmak için iki su bardağı süt
Üzeri için
  • Bir paket krem şanti
  • Bir kase kırılmış fındık - isteğe bağlı
  • Bir paket çikolata sosu

Yapılışı
Yumurta ve şekeri karıştırarak iyice çırpın.
Diğer malzemeleri de ilave edilerek kek hamurunu hazırlayın.
Kek hamuru yağlanmış kalıbına, kare ya da yuvarlak borcama dökün.
170 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Pişen keki bir kaç dakika beklettikten sonra  kürdan ile delin.
İki su bardağı sütü üzerine gezdirin.
Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürün.
Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kapatın.
Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gerekir.
Keki birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.