Tekirdağ Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilogran kuzu dana eti karışık yağlı kıyma
- Bir tane kuru soğan
- İki diş sarımsak
- İki dilim ekmek
- Bir kahve fincanı irmik
- Bir tane yumurta
- Bir çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Ppul biber
Yapılışı
Kıymayı bir kaba koyun.
Ekmekleri ıslatıp kıymaya ilave edin.
Baharatları da ekleyip 5 dakika yoğurun.
Soğan ve sarımsağı rendeleyip ilave edip yoğurmaya devam edin.
Yumurtayı, irmiği ve karbonatı ekleyip 10 dakika daha yoğurun.
Arada elinizi soğuk suyla ıslatın.
İyice özleşen kıymayı yoğurdunuz kabın içine 40 kere çarpın.
Etin tamamını alıp havadan hızlıca kaba çarpın.
Böylece tamamen özleşmiş olur.
Etin üzerine streç film kaplayıp en az bir gece ya da bir gün buzdolabında bekletin.
Ertesi gün ince ve uzun şekiller verip yanmaz tavada ya da ızgarada pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.