Mumbar Bumbar Dolması Nasıl Yapılır Mumbar Bumbar Dolması Tarifi Mumbar Bumbar Dolması Yapılışı, Yemek Tarifleri, Mumbar Dolması Nasıl Yapılır, Bumbar Dolması Tarifi, Mumbar Bumbar Dolması Yapılışı, Mumbar Dolması Nedir, Bumbar Dolması Nedir.
Malzemeleri
- 3 takım koyun bağırsağı
- 350 gam az yağlı kıyma
- 3 su bardağı pirinç
- 4 iri boy kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 adet orta boy domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Makara ipliği
- Limon suyu
- Sirke
- Kalın tuz
Yapılışı
Bağırsakları ters yüz etmeden kaba pisliği kasabınızdan akıtmasını rica edin, temizlenmiş bağırsakların çeşmenize takarak tekrar temizleyin, pisliğin yağlı dış yüzeye bulaşmamış olmamasına dikkat edin, derince bir kapta limonlu tuzlu hazırlayın, bağırsakları bekletin(1-2 saat)…
Bağırsakları bir mil veya parmak yardımıyla tersine çevirin, tekrar hazırladığınız sirkeli, limonlu, tuzlu suda mıncıklayarak temizleyin (iç yüzey,dışta olmalı) (1-2 saat bu suda bekletebilirsiniz)
Bağırsakların yağlı yüzeyi dışta olacak şekilde tekrar çevirelim, sudan geçirerek doldurulacak hale getirelim(parlak iç yüzey içte olmalı)
Bağırsaklarımız dezenfekte olmak üzere sirkeli ve limonlu suda beklerken, içimizi hazırlayalım, soğanımızı karınca başı doğrayalım ve domateslerimizi rendeleyelim, maydanozlarımı incecik kıyalım. Kıyma pirinç karabiber tuz ile karıştırarak dolma içini hazırlayalım.
Patlıcan dolma oyacağına içi koyarak veya parmak yardımıyla içi dolduralım, arzuya göre porsiyonluk temiz bir makara ipliği ile bağlayalım. Tencerenize dolma seviyesinde sıcak su ekleyin.
Bu tarifi pişirmek,tamamen bağırsaklarınızın pişme süresi ile ilgili,bağırsaklarınız pişmeye yakın üstünü kızartma üzere fırınlayabilirsiniz (yaklaşık 50-60 dakika önce harlı, daha sonra yavaş ateşte pişirme süresi)