Şerbetli Gürcü Tatlısı Tarifi Gürcü Tatlısı Nasıl Yapılır Gürcü Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Gürcü Tatlısı Malzemeleri

Şerbetli Gürcü Tatlısı Tarifi Şerbetli Gürcü Tatlısı Nasıl Yapılır Gürcü Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Gürcü Tatlısı Malzemeleri, yemek tarifleri, tatlı tarifleri, şerbetli tatlılar, pratik tatlılar, mis tatlılar, ablamın gürcü tatlısı tarifi.

Gürcü Tatlısı Tarifi
Malzemeleri: 

Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbetin Yapılışı:
Su ve şekeri karıştırın.
30 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
Sonra ateşten alarak ılımaya bırakın bırakın.

Yapılışı
Önce genişçe bir kapta yumurtaları iyice çırpın.
Daha sonra tüm malzemeyi ilave ederek kaşıkla kek hamuru gibi karıştırın.
Yağlanmış borcam tepsiye dökün.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp ılımaya bırakın.
Son olarak ılıyan şerbetin yarısını ılıyan tatlının üzerine gezdirerek döküp, dilimleyin.
5 dakika sonra da şerbetin kalan yarısını tatlının üzerine gezdirerek dökün.
Üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...