Papatya Ekmek Tarifi Papatya Ekmek Yapılışı Papatya Ekmek Nasıl Yapılır

Evde Ekmek Nasıl Yapılır Papatya Ekmek Tarifi Papatya Ekmek Yapılışı Papatya Ekmek Nasıl Yapılır, Ekmek Tarifleri, Ekmek Yapmanın Püf Noktaları, Ekmek Pişirmenin İncelikleri.

Papatya Ekmek tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • İki yemek kaşığı toz şeker
  • Üç çay kaşığı tuz
  • Bir paket kuru maya
  • Beş bardak un
Üzeri için:
  • Bir yumurta
  • Haşhaş
Piştikten sonra
  • Sıvı yağ yada tereyağı

Ekmek Yapılışı
Sıvıyağ, su, süt, şeker ve tuzu iyice karıştırın.
Diğer bir kapta ise mayayı un ile karıştırın.
Sonra azar azar sıvı malzemeleri üzerine dökerek elimizle yoğurun. 
Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olsun.
İyice yoğurduktan sonra hamurun üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan iri bezeler koparıp yuvarlayıp yağlanan tepsiye dizin.
15 dakikada kadar bu şekilde mayalanması için bekletin.
Bekletme sırasında aralıklar tamamen şişip kabarıyor. 
Üzerine çırpılan yumurtadan sürüp 200 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Piştikten sonra kurumaması için fırça ile üzerine sıvı yağ sürün.