Akdeniz Ekmeği Tarifi Ekmek Tarifleri Akdeniz Ekmeği Yapılışı Akdeniz Ekmeği Nasıl Yapılır, Akdeniz Ekmeği Yapmanın Püf Noktaları, Ekmek Tarifleri, Ekmek Yapmanın İncelikleri.
Akdeniz Ekmeği Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı ılık içme suyu
- Bir su bardağı zeytinyağı
- Bir tane yaş maya
- İki çay kaşığı tuz
- Dört su bardağı un
Üzeri için:
- Bir yumurta sarısı
- Bir tatlı kaşığı susam
Akdeniz Ekmeği Yapılışı
Mayayı ılık suda eritin.
Unun ortasını açıp tuz, zeytinyağını ve mayalı suyu ilave edin.
Daha sonra hamuru yoğurmaya başlayın.
Çok sert olmayacak bir hamur yapın.
Yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
Akdeniz ekmeği şeklinde hamuru rulo yapın.
Üzerine hafifçe bastırıp kare şeklini verin yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Mayalanması için 1 saat daha bekletin.
Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
170 derecede ısıtılan fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkınca kurumasın diye üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.