Çikolatalı Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır Tarifi alzemeleri

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi, Çikolatalı Doğum Günü Pastası Yapılışı, Çikolatalı Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır, Çikolatalı Doğum Günü Pastası Malzemeleri.

Çikolatalı Doğum Günü Pastası 
Malzemeleri:
  • Yarım paket margarin
  • 5 tane yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un  
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 fincan antepfıstığı
  • 1.5 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için)
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:
  • Yarım su bardağı süt
  • 2.5 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Yapılışı
Öncelikle çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker kırın. 
Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek iyice çırpın. 
Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyin ve çırpma kabına alın.
Mikserin en düşük ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltın.
170 derecede ısıtılan fırında pandispan keki pişirin.

Keskin bir bıçak yardımıyla keki enine 2 eşit parçaya ayırın. 
Ara kremasını hazırlamaya başlayın. 
Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirin.
Sütün tamamını ilave edin.
Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştırın. 
Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer antepfıstığı serpiştirin.

Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtun. 
Çokokremi yarım paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritin.
Pastanın üzerine ve yanlarına sürün.
Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin veya çikolata rendesi serpiştirin,
Ya da yarım çay bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştırın.
Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğiniz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyin.
İsterseniz üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin. 

Not: Eğer pastanın üzerinde çokokremle hazırlanmış sos kullanacaksanız, büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatalım. Daha küçük bir tencereye margarini koyup tencereyi su dolu kabın içine oturtup yağ eridiğinde çokokremi ilave ederek iyice karıştıralım. Bu sosu ateşten alıp, pastanın üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.