Sahanda Sebzeli Parmak Köfte Tarifi

Sahanda Sebzeli Parmak Köfte Tarif
Malzemeleri
Köftesi İçin:
  • 350 gram kıyma
  • Bir tane soğan
  • Bir tane yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Garnitürü İçin:
  • İki kabak
  • İki havuç
Sosu İçin:
  • İki tane domates
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı un
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • İki diş sarımsak
  • Tuz
  • Su
Sahanda Sebzeli Parmak Köfte Yapılışı
Havuç ve kabakları soyup jülyen kesim doğrayıp haşlayın.
(Jülyen doğrama: Et ve sebzelerin uzun ve ince doğranma şekli)
Köfteyı hazırlayın:
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, maydanoz, galeta unu, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
Köfteden parçalar kopartıp parmak şeklinde yuvarlayın.
Tencereye haşlanmış sebzeleri, köfte, kabak ve havuç sırasıyla dizin.
Sosu hazırlayın:
Soyulmuş domates, kırmızı biber ve sarımsağı doğrayın.
Bir tavada tereyağı ve unu kavurun.
Doğradığınız sebzeleri ekleyin.
Domates salçası, tuz ve su ilave edip köftelerin üzerine dökün.
Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.