Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi Bahçıvan Usulü Hindi Yapılışı Fırında Hindi Pişirmek

Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi, Bahçıvan Usulü Hindi Yapılışı,Fırında Hindi Pişirmek, Yemek Tarifli, Fırında Hindi Eti Pişirmek, Fırında Hindi Nasıl Pişirilir.

Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 tane hindi but
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 2 tane havuç
  • 3 çrba kaşığı sirke
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tane salçalık kırmızı biber
  • 10 tane arpacık soğan
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 5 dal maydanoz 
  • Tuz
  • Karabiber

Bahçıvan Usulü Hindi Yapılışı 
Hindi butunu 4 parçaya bölerek derin bir tencereye koyun.
Bir kapta şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün.
Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat bekletin.
Salçalık biberi, arpacık soğanları ve havuçları temizleyin.
Biber ve havuçları uzun şeritler şeklinde doğrayın.
Beklettiğiniz eti alıp kurulayın ve una bulayın.
Kalan sıvı yağda etleri kızartın ve bir güvece koyun.
Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin.
Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin.
Hardal, kuş üzümü, su ve defne yaprağını ilave edin.
Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirip karıştırın.
Güveci alüminyum folyo ile kapatın.
160 derecede önceden ısıtılmış sıcak fırında
2-2. 5 saat kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.