Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo ıspanak
- 4 tane Yumurta
- 1 tane soğan
- 200 gram pastırma veya 1 çorba kaşığı çemen
- 250 gram kıyma
- Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Fırında Yumurtalı Ispanak Yapılışı
Ispanakları ayıklayın yıkayıp süzün
Ispanakları su ilave etmeden tencereye koyup kendi suyuyla hafifçe yumuşayana kadar 3-4 dakika haşlayın.
Yağı tavaya koyun,piyazlık doğranan soğanı yağda hafifçe pembeleşene kadar çevirin.
Kıymayı ilave edin, rengi dönünceye kadar kavurun.
Pastırmayı veya bir kaşık çemeni tavaya koyun.
Yumuşayan ıspanakları doğrayıp tavaya ilave edin.
Arada karıştırarak 3-5 dakika daha pişirin.
Yemeği küçük bir tepsiye kon üzerini kaşıkla düzeltin.
Tepsideki ıspanakların içine dört tane oyuk açarak yumurtaları içine kırın.
Tuzu, karabiberi ilave ederek fırına verin.
Yumurtalar pişene kadar fırında tutun.
Daha sonra çıkartıp, sıcak sıcak servis yapın.
Kaşarlı seviyorsanız fırına vermeden önce yumurtaların üzerine biraz kaşar serpiştirin.
Not: Bu yemeği sadece kıyma kullanarakta yapabilirsiniz. Ancak pastırma ve çemen yemeğe ayrı bir tat verir.