Baharatlı Tavuk Tarifi Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır Baharatlı Tavuk Yapılışı

Baharatlı Tavuk Tarifi Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır Baharatlı Tavuk Yapılışı, Tavuk Yemekleri, Tavuk Nasıl Pişirilir, Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları, Mis Gibi Tavuk Yemeği, Fırında Tavuk Nasıl Pişirilir, Tavuk Yemeği Malzemeleri.

Baharatlı Tavuk Tarifi
Malzemeleri:
  • 4 tane tavuk göğsü
  • 1 dal fesleğen
  • 1 dal adaçayı
  • 1 çorba kaşığı beyaz biber
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvı yağ  

Sosu Yapmak İçin Malzemeler:
  • 1 tane dolmalık kırmızı biber
  • 1 tane kırmızı soğan
  • Yarım salatalık
  • 1tane avokado
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Baharatlı Tavuk Yapılışı
Öncelikle fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince ince kıyın. 
Beyaz biber, kırmızı biber, kimyon, kekik ve pul biberi ilave ederek  güzelce  karıştırın.
Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler açın. 
Tavuk etlerinin üzerini yağlayın.
Etleri hazırladığınız baharatlı otlu karışıma iyice bulayın.
15-20 dakika kadar bekletin. 
Daha sonra tavukların iki tarafını da kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Sosu için 
Küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı karıştırın.
Avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın. 
Kararmaması için üzerine limon suyu dökün ve sebze karışımına ekleyin. 
Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip güzelce karıştırın.
Son olarak sosu servis tabağına dökün, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın.