Ançuez Soslu Hindi Tarifi Soslu Hindi Nasıl Pişirilir Tarifi, hindi eti nasıl pişirilir, hindi yemekleri, soslu hindi eti yemeği, fırında hindi pişirmenin püf noktaları, yemek tarifleri, ançuez sosu nasıl yapılır, hindi tarifi, et yemekleri.
Ançuez Soslu Hindi Tarifi
Malzemeleri:
- 1tane havuç
- 1 sap kereviz
- 1 tanesoğan
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 500 gram taze hindi göğüs eti
- 1 tane yumurta
- 3 ançüez filetosu
- 3-4 dal maydanoz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Soslu Hindi Yapılışı
Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.
Doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi suyun içine ilave edin.
2-3 dakika daha kaynatıp hindiyi suyun içine koyun.
Ateşi kısarak 45 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra suyunu suzun. (Suyundan çorba yapabilirsiniz)
Katı pişmiş yumurtayı doğrayın.
Önceden 1-2 dakika suda bekletilmiş ançüez, yumurta, maydanoz, sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını blendardan geçirerek krema haline getirin.
Hindiyi dilimleyin ve üzerine sos dökerek servis yapın.