Güveç Kebabı Tarifi Güveç Kebabı Nasıl Yapılır Güveç Kebabaı Oktay Usta Tarifleri

Güveç Kebabı Tarifi Güveç Kebabı Nasıl Yapılır Güveç Kebabaı Oktay Usta Tarifleri, Yemek Tarifleri, Güveç Kebabı Yapılışı

Güveç Kebabı Tarifi
Malzemeler
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 tane irice domates
  • 5 tane sivri biber
  • 3 tane patlıcan
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Güveç Kebabı Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyarak iri şekilde kuşbaşı doğrayın. 
İrice doğranmış domates, küp doğranmış kuru soğan ve sarmısağı ilave edin.
İri doğranmış sivri biber, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
Güveçte tereyağını erittikten sonra etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. 
Sebzeleri de güvece koyup üzerine sıvı yağ gezdirin. 
Daha sonra güvecin ağzını alüminyum folyoyla kapatın. 
Kısık ateşte pişirdikten sonra ateşten alın.
Ilıdıktan sonra başka bir kaba ters çevirerek çıkarıp servis yapın.