Bolu Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Tarhana Çorbası Oktay Usta Tarifi

Bolu Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi, Bolu Tarhana Çorbası Yapılışı,  Tarhana Çorbası Oktay Usta Tarifi,  Tarhana Çorbası Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler,  Tarhana Çorbaları, Tarhana Çorbası Oktay Usta Tarifleri, Tarhana Çorbası Malzemeleri.

Bolu Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • 100 gram yağsız kıyma
  • 150 gram köy tarhanası
  • 1 tane etli domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 kilo et suyu (et suyu yoksa su)
  • Tuz
Yapılışı
Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika bekletin. 
Daha sonra ince bir süzgeçten geçirerek süzün. 
Tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı ilave ederek kaynatın.
Başka bir tencerede kıymayı tereyağı ile 3-4 dakika kavurun. 
Kabuğu soyularak çekirdekleri çıkartılan domatesi ince ince doğrayarak  tencereye ilave edin. 
2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine ilave ederek karıştırın. 
Ateşin altını kısarak 10 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.