Portekiz Sütlacı Tarifi
Malzemeleri:
- İki litre süt
- Bir çay bardağı pirinç
- Bir çay bardağı file fındık
- Üç portakal kabuğunun rendesi
- Bir paket vanilya
- İki yemek kaşığı tarçın
- Bir çay bardağı antepfıstığı
- İki su bardağ şeker
- Yarım su bardağı nişasta
Yapılışı
Pirinci yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatın.
Başka bir kapta sütü kaynatıp şekeri ekleyerek karıştırın.
Haşladığınız pirinci, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ilave ederek kaynatın.
Nişastayı suda eritin.
Ezilen nişastayı kaynayan süte koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin.
Karışımı 10 dakika daha kaynattıktan sonra kaselere koyun.
Üzerlerine rendelenen portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.