Horhor Kebabı Tarifi Horhor Kebabı Nasıl Yapılır Horhor Kebabı Oktay Usta Tarifi

Horhor Kebabı Tarifi, Horhor Kebabı Nasıl Yapılır, Horhor Kebabı Oktay Usta Tarifi, Yemek Tarifleri.

Horhor Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
  • 6 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane orta boy soğan
  • 350 gram kuşbaşı kuzu eti veya bonfile et
  • 2 tane orta boy domates
  • 4 tane sivribiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber,
  • 1/4 limon suyu
Üzeri için
  • 1 tane orta boy domates
  • 5 tane  sivribiber
Horhor Kebabı Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu ve limonlu suda yarım saat kadar bekletin.
Sonra yıkayıp kurulayın, kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
Tencereye 5 çorba kaşığı sıvıyağ koyarak etleri ilave edin.
Harlı ateşte etler suyunu bırakıp çekene kadar arada karıştırarak kavurun.
Kavrulan etleri delikli kepçeylee tencereden alın.
Tencerede kalan yağda piyaz doğranmış soğanları ve sarmısakları 2-3 dakika kavurun.
Ardından küp küp doğranmış domatesleri, sivribiberleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
Daha sonra içine etleri, tuzu, karabiberi, 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana dek pişirin.
Etleri delikli kepçe ile alıp, patlıcanların yarık kısımlarına doldurun.
Tencerede kalan sosun içine salçayı ekleyerek bir taşım kaynatın.
Gerekirse biraz daha sıcak su ilave ederek patlıcanların bulunduğu tencerenin kenarından boşaltın. Patlıcanların üzerlerine bir tane domates dilimi ve sivribiber ilave edin.
Kısık ateşte etler ve sebzeler yumuşayayana kadar pişirin.