Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi Zeytin Yağlı Kara Lahana Sarması Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi Zeytin Yağlı Kara Lahana Sarması Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi, Zeytinyağlı  Lahana Sarması Tarifleri, Zeytinyağlı Karalahana Sarması Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi, yemek tarifleri, karalahana yemekleri, lahana sarması, sarma tarifleri, sarma çeşitleri, zeytinyağlı karalahana sarması hazırlanışı, zeytinyağlı karalahana sarması:

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi 
Malzemeleri

  • Bir demet kara lahana
  • 2.5 su bardağı su
Harç için
  • İki su bardağı pirinç
  • Bir su bardağı sıcak su
  • Bir  su bardağı zeytinyağı
  • Altı tane soğan
  • Bir çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • İki çorba kaşığı kuş üzümü
  • Altı kesme şeker
  • Bir çorba kaşığı limon suyu
  • Bir tatlı kaşığı yeni bahar
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • Beş dal taze nane
  • İki tane ince dilimlenmiş limon  
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Pirinci yıkadıktan sonra ılık ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
Daha sonra süzüp bol suyla yıkayın.
Soğanları zar şeklinde doğrayın.
Naneleri temizleyip ince ince kıyın.
Kuş üzümünün saplarını ayıklayın ve yumuşaması için ılık suda bekletin.
Zeytinyağını tencerede ısıtın, soğan ve dolmalık fıstığı pembeleşene kadar kavurun.
Pirinci de ekleyip kısık ateşte kavurun.
Daha sonra sıcak suyu ve limon suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp kesme şeker, nane, tarçın, yeni bahar, tuz ve karabiberi ilave edin
Karıştırın ve ılınmaya bırakın.
Karalahanaların yapraklarının sert sap kısımlarını kesin temizleyin.
Kaynar suyun içinde hafif yumuşayana kadar bekletip süzün.
Damarlı sert kısımları kesip, parlak yüzü tezgaha gelecek şekilde yayın.
Üzerine hazırladığınız dolma harcından bir kaşık kadar koyun.
Uçlarını içe doğru kıvırın ve rulo şeklinde sarın.
Yırtık yaprakları tencerenin dibine yayın.
Sarmaları tencereye dizin, üzerine porselen bir tabakla kapatın.
Tencerenin kenarından 3 bardak kadar su ilave edin.
Su sarmaların üzerini örtecek kadar olmalı
Limon dilimlerini de serpiştirip tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Üzerini limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.