Ağlayan Kek Tarifi Ağlayan Kek Oktay Usta Tarifleri Ağlayan Kek Yapmanın Püf Noktaları

Ağlayan Kek Tarifi Ağlayan Kek Oktay Usta Tarifleri Ağlayan Kek Yapmanın Püf Noktaları, Ağlayan Kek Tarifleri, Ağlayan Kek Oktay Ustadan Tarifler, yemek tarifleri, ağlayan kek malzemeleri, ağlayan kek yapmanın püf noktaları 

Ağlayan Kek Tarifi 
Malzemeleri
  • Dört adet yumurta
  • Üç fincan şeker
  • Üç fincan un
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • İki çorba kaşığı süt
  • Bir paket kabartma tozu
Kreması İçin Malzemeler:
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket krem şanti
Sos İçin Malzemer:
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çorba kaşığı un
  • Bir su bardağı su
  • Bir çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Yumurta ve şekeri karıştırın.
Köpürene kadar çırpın.
İki çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin.
Tekrar çırparak karıştırın.
Ununu ilave edip tekrar çırpın.
Son olarak kabartma tozunu ekleyip akışkan hal alana kadar çırpın.
Yağlanmış kek kalınına ya da tepsiye boşaltın.
175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kekin üstüne iki su bardağı sütü eşit şekilde dökün.
Keki soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine sürün.
Sos yapmak  için gerekli malzemeleri karıştırın.
Sosu ateşe koyup karıştıra karıştıra pişirin.
Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Sos soğuduktan sonra kekin üzerine dökün.
Buzdolabında soğuması için biraz beklettikten sonra servis yapın.