Tas Kebabı Tarifi Tas Kebabı Yapmanın Püf Noktaları Tas Kebabı Oktay Usta Tarifleri

Tas Kebabı Tarifi Tas Kebabı Yapmanın Püf Noktaları Tas Kebabı Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri.

Tas Kebabı Tarifi 
Malzemeleri: 

  • 600 gram kuzu kuşbaşı
  • 30 gram margarin
  • 100 gram soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • Baharat torbası
  • 1.5 bardak su

Yapılışı
Soğanı kuşbaşı doğrayın.
Yağı orta ateşte eritin, yağ kızdığında kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın. 
Etleri bir arada karıştırarak 5 dakika kadar kadar sote edin. 
Soğanı etlere ilave edin. 
Arada karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
Salçayı ilave edin, arada karıştırmaya devam ederek, 2-3 dakika salçayı kavurun. 
Tuzunu ve baharat torbasını ilave edin. 
Ateşi kısın. 
Tencerenin üzerine bir tas kapatın.
Bir bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. 
Tencerenin kapağını sıkıca kapatın. 
Tas kebabını ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tas kebabı suyunu çekince, kalan 1,5 bardak sıcak suyu da ilave edin.
Yaklaşık olarak 20 dakika daha etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Etler pişmezse pişirme süresini uzatın.
Gerekirse bir miktar daha su ilave edin.
Kebap piştiğinde içinde bir su bardağı kadar salçalı suyu bulunmalıdır.