Tas Kebabı Tarifi:
Malzemeleri:
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 4 tane orta büyüklükte patates
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı biber
- 1 tane büyük domates
- 15 tane arpacık soğan (1 tane normal kuru soğan da olabilir)
- 1 yemek kaşığı silme biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Etleri yıkayın, tuzunu ilave edin, tencereye koyun.
Etleri kendi suyuyla biraz pişirin.
Etin suyu tükenirse su ilave ederek pişirmeye devam edin.
Pişen etlerin içine soğanı, küp doğranmış domatesi, ince kıyılmış yeşil biberi ilave edin.
Soğanların rengi dönünceye kadar bir kaşık tereyağında kavurun.
Salçayı da ilave ederek karıştırın.
Patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın.
Patatesleri bol sıvı yağda kızartın.
Kızaran patatesleri kağıt peçete üzerine alın.
Aynı yağda küp doğranan kırmızı biberleri kızartıp peçete üzerine alın.
Etlerin içine kızarmış patatesleri ve biberleri de ilave edin.
Etleri geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyin.
10 dakika daha kaynattıktan sonra servis yapın.