Şeftali Reçeli Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilo sert şeftali
- Bir kilo toz şeker
- Bir tane limon
- su
Şeftalileri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ince ince dilimleyin.
Tencereye toz şekeri koyun, toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın.
Dilimlenen şeftalileri şerbetin içine ilave edip 2-3 dakika kaynatın.
Ocaktan alın şerbeti çekmesi için bir gece bekletin.
Ertesi gün şeftalileri şerbetin içinden çıkartıp başka bir kaba alın.
Şerbetini koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Limon suyunu ve şeftalileri ilave edin.
2-3 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Sıcak sıcak reçel kavanozuna boşaltın.
Soğuduktan sonra kavanozların kapağını kapatın.