Ayva Reçeli Tarifi Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Tarifi Ayva Reçeli Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, ayva reçeli malzemeleri, ayva reçelinin yapılması, ayva reçeli oktay usta, reçel tarifleri, mis gibi reçel tarifleri.
Ayva Reçeli Tarifi
Malzemeleri:
Ayvaların kabuklarını soyun.
Kalın delikli bir rendeyle çekirdek yataklarını bozmayacak şekilde rendeleyin.
Ayvaları suya koyarak 5 dakika haşlayın.
Daha sonra toz şekeri ilave ederek karıştırarak eritin.
Şekeri eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Reçel kıvamına geldiğinde iki çorba kaşığı limon suyunu katın ve karıştırın
Bir taşım kaynatın ve tencereyi ateşten alın.
Soğuduktan sonra cam kavanozlara koyarak kapaklarını kapatın.
Serin bir yerde muhafaza edin.
- 1.5 kilo ayva
- Beş su bardağı su
- 1.5 kilo toz şeker
- İki çorba kaşığı limon suyu
Ayvaların kabuklarını soyun.
Kalın delikli bir rendeyle çekirdek yataklarını bozmayacak şekilde rendeleyin.
Ayvaları suya koyarak 5 dakika haşlayın.
Daha sonra toz şekeri ilave ederek karıştırarak eritin.
Şekeri eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Reçel kıvamına geldiğinde iki çorba kaşığı limon suyunu katın ve karıştırın
Bir taşım kaynatın ve tencereyi ateşten alın.
Soğuduktan sonra cam kavanozlara koyarak kapaklarını kapatın.
Serin bir yerde muhafaza edin.