Sebze Sosu Tarifi Sebze Sosu Nasıl Yapılır Sebze Sosu Oktay Usta Tarifleri

Sebze Sosu Tarifi Sebze Sosu Nasıl Yapılır Sebze Sosu Oktay Usta Tarifleri
Sebze Sosu Tarifi 
Malzemeleri

  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 1 tane havuç
  • 2 tane kereviz
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı köri
  • 100 gram haşlanmış taze fasulye
  • Yarım çorba kasesi su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım  kase süzme yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Soğanı ince doğrayın, sarımsağı ezin.
Havucu yıkayıp rendeleyin.
Kerevizi soyup küçük küçük doğrayın.
Hazırladığınız sebzeleri hepsini tencereye koyup sıvıyağı ekleyin.
Kapağını aralık bırakarak kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirin.
Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edin.
Kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin.
Yarım kase su, limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ilave edin, karıştırarak 5 dakika pişirin.
Gerekirse bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı mikserle ezerek çırpın.
Daha sonra yoğurdu ilave ederek karıştırın.
Krema kıvamında bir sos elde edin.
Kısık ateşte 6-7 dakika daha pişirin.
Tuz, karabiber serperek  sıcak sıcak servis yapın.