Sebze Sosu Tarifi
Malzemeleri
- 1 tane soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 tane havuç
- 2 tane kereviz
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı köri
- 100 gram haşlanmış taze fasulye
- Yarım çorba kasesi su
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Yarım kase süzme yoğurt
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Soğanı ince doğrayın, sarımsağı ezin.
Havucu yıkayıp rendeleyin.
Kerevizi soyup küçük küçük doğrayın.
Hazırladığınız sebzeleri hepsini tencereye koyup sıvıyağı ekleyin.
Kapağını aralık bırakarak kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirin.
Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edin.
Kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin.
Yarım kase su, limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ilave edin, karıştırarak 5 dakika pişirin.
Gerekirse bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı mikserle ezerek çırpın.
Daha sonra yoğurdu ilave ederek karıştırın.
Krema kıvamında bir sos elde edin.
Kısık ateşte 6-7 dakika daha pişirin.
Tuz, karabiber serperek sıcak sıcak servis yapın.