Portakal Reçeli Tarifi Portakal Reçeli Nasıl Yapılır Portakal Reçeli Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, reçel nasıl yapılır, meyve reçeli nasıl yapılır tarifi, reçel yapmak, şekerli portakallı limonlu reçel tarifleri.
Malzemeleri:
- Bir kilo portakal
- 1.5 kilo şeker
- Üç su bardağı su
- 2.5 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
Portakalların kabuklarını bıçak hafifçe kazıyarak soyun.
Kaynar suya koyarak yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Daha sonra sudan alarak soğutun.
Soğuduktan sonra portakalların çekirdekleri çıkarın.
Yarım santim genişliğinde, 2, 5 cm uzunluğunda doğrayın.
Üç su bardağı su ve 1, 5 kilo şekeri orta ateşte karıştırarak eritin.
Koyu şurup kıvamını alıncaya kadar kaynatın.
Şerbetin içine doğradığınız portakal parçalarını atın.
Reçel iyice koyulaşıncaya kadar kaynatın.
İki çorba kaşığı limon suyunu da ilave ederek karıştırın.
Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.
Son olarak cam kavanozlara boşaltın ve soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatın.
Serin bir yere kaldırın.