Gül Reçeli Tarifi Gül Reçeli Nasıl Yapılır Gül Reçeli Oktay Usta Tarifleri

Gül Reçeli Tarifi Gül Reçeli Nasıl Yapılır Gül Reçeli Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, reçel tarifleri, gül reçeli tarifleri, şekerli, limonlu gül reçeli, gül reçeli yapmak, reçel yapmanın püf noktaları, mis gibi reçeller.

Gül Reçeli Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kokulu pembe gül
  • 1 tane limonun suyu
  • 2 kilo toz şeker
  • Su

Yapılışı
Gül yaprakları iyice yıkayın.
Üzerine bir su bardağı şeker koyarak iyice ovun.
Kalan şekerle kıvamlı bir şurup hazırlayın.
Ovulan gül yaprakları ve çıkan suyunun tamamını şurupla karıştırın.
Kıvamlı bir hal alana kadar kadar kaynatılır.
Üzerine limon suyu ilave edin.
Limon kattıktan sonra 1 dakika daha kaynatın ve ateşten alın.
Sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
Gül reçeli soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatarak güneş almayan bir yere kaldırın.